Laptops

Real Umbrella Corp: Wuhan Ultra Biohazard Lab

Wuhuan Ultra Biohazard

   Real Umbrella Corp: Wuhan Ultra Biohazard Lab a studiat „cei mai periculoși patogeni din lume”

  Acum  nu unul, ci șapte orașe chineze - inclusiv Wuhan, terenul zero al epidemiei de coronavirus -  care adăpostește un colectiv  de circa 23 de milioane de oameni, sunt sub carantină ..

  Institutul de Cercetări Medicale de la Universitatea Wuhan, Centrul pentru Imunologie și Metabolism este denumit și „Umbrella Corp” pe scurt? 

  

  După cum s-a dovedit, nu a fost o glumă, pentru că în urmă cu câtva timp ni s-a atras atenția că în februarie 2017, Nature a scris un profil extins cu ceea ce a numit „ laboratorul chinez pregătit să studieze cei mai periculoși patogeni din lume ”. Locația acestui laborator evaluat BSL-4? Wuhan, de ce.
   O citire rapidă a ceea ce acest laborator a fost menit să facă, determină întrebarea imediată dacă epidemia de coronavirus nu este un virus armat care tocmai s-a întâmplat să scape de laborator:
Laboratorul Wuhan a costat 300 de milioane de yuani (44 de milioane de dolari SUA) și pentru a atenua problemele de siguranță a fost construit cu mult peste câmpia inundațiilor și cu capacitatea de a rezista la un cutremur cu magnitudinea 7 , deși zona nu are istoric de cutremure puternice. 

  Studiile se va concentra pe controlul bolilor emergente, va păstra virușii purificați și va acționa ca „laborator de referință” al Organizației Mondiale a Sănătății, legat de laboratoare similare din întreaga lume. „Va fi un nod cheie în rețeaua de laborator biosecuritate globală”, spune directorul laboratorului Yuan Zhiming.
  Academia Chineză de Științe a aprobat construirea unui laborator BSL-4 în 2003, iar epidemia de SARS (sindrom respirator acut sever) în același timp a acordat impulsul proiectului . Laboratorul a fost proiectat și construit cu asistență franceză în cadrul unui acord de cooperare din 2004 privind prevenirea și controlul bolilor infecțioase emergente. Dar complexitatea proiectului, lipsa de experiență a Chinei, dificultățile în menținerea finanțării și procedurile de aprobare îndelungate ale guvernului au făcut ca construcția să nu fie finalizată până la sfârșitul anului 2014.
  Primul proiect al laboratorului va fi studiul agentului patogen BSL-3 care cauzează febra hemoragică Crimeea-Congo : un virus mortal transmis de căpușe care afectează animalele din întreaga lume, inclusiv în nord-vestul Chinei, și care poate sări la oameni.
  Planurile viitoare includ studierea agentului patogen care provoacă SARS, care, de asemenea, nu necesită un laborator BSL-4, înainte de a trece la Ebola și virusul Lassa din Africa de Vest.
Ce înseamnă BSL-4?
 BSL-4 este cel mai înalt nivel de bioconținere: criteriile sale includ filtrarea aerului și tratarea apei și a deșeurilor înainte de ieșirea din laborator și stipularea faptului că cercetătorii își schimbă hainele și dușul înainte și după utilizarea instalațiilor de laborator . Astfel de laboratoare sunt adesea controversate. Primul laborator BSL-4 din Japonia a fost construit în 1981, dar a funcționat cu agenți patogeni cu risc mai mic până în 2015, când problemele de siguranță au fost depășite în cele din urmă.
Și iată de ce toate acestea sunt o problemă:
Grijile înconjoară laboratorul chinezesc. Virusul SARS a scăpat de mai multe ori de la facilitățile de izolare la Beijing, notează Richard Ebright, biolog molecular la Universitatea Rutgers din Piscataway, New Jersey.
 Mai jos redăm articolul complet despre Nature, deoarece sugerează cu tărie, fără dovezi deocamdată, că epidemia de coronavirus ar fi putut fi un virus armat, care „accidental” a scăpat de instalația de riscuri Wuhan.
 Un laborator din Wuhan este pe cale să fie lăsat să lucreze cu cei mai periculoși patogeni din lume. Mișcarea face parte dintr-un plan de construire între cinci și șapte laboratoare de nivel biosecuritate-nivel 4 (BSL-4) pe continentul chinez până în 2025 și a generat multă emoție, precum și unele îngrijorări.

                                                                   SURSA -  www.zerohedge.com
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Blog Archive

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail