Laptops

Virologul care a ajutat să descopere SARS oferă preluare la focar de coronavirus

Stiri Coronavirus

  Dacă ați citit știrile despre coronavirusul mortal care cuprinde China (și aproape 10 țări suplimentare), ați auzit probabil că este comparat cu focarul de SARS din 2002-2003 care a ucis peste 800 de oameni.
  Nici  o problemă, nu? Am supraviețuit SARS, așa că vom supraviețui acestui nou focar, nu?
 Nu chiar. Unul dintre virologii care au descoperit SARS - care provine și dintr-un coronavirus din China - prezinta o poveste mult mai sumbră a ultimului focar în comparație cu ceea ce a avut loc în 2003, potrivit Yahoo News . 
  După ce virologul, Guan Yi, de la Universitatea din Hong Kong, laboratorul cheie de boli infecțioase emergente, a vizitat Wuhan, el spune că  nu se iau masuri suficiente pentru a lupta împotriva noii epidemii. El a spus că, datorită noului an, oamenii au ieșit in piețe fără măști și fără niciun „sentiment al epidemiei”. 
  El a subliniat, de asemenea, că aeroporturile nu au fost dezinfectate și că administrațiile locale nu au înmânat ghidul de carantină persoanelor care părăseau orașul.

  Un focar mai mare este sigur”, a spus Guan Yi, un medic virolog care a ajutat la identificarea sindromului respirator acut sever (SARS) în 2003.
 El a estimat  „conservator”, a spus el - că acest focar ar putea fi de 10 ori mai mare decât epidemia SARS, deoarece virusul a fost transmis de doar câțiva „super-răspânditori” într-o parte mai definită a țării.
„Am trecut prin„ perioada de aur ”pentru prevenire și control”, a declarat pentru revista Caixin de la carantina auto-impusă după ce a vizitat Wuhan. „Mai mult, avem graba traficului de vacanță .
 „Am văzut totul: gripa aviară, SARS, gripa A, pestă porcină și restul. Dar pneumonia Wuhan mă face să mă simt extrem de neputincios ”, a spus lui Caixin.
„Cele mai multe epidemii trecute erau controlabile, dar de data aceasta sunt petrificat.”

                                                                                  SURSA - www.zerohedge.com

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Blog Archive

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail