2
Domesday Preppers: Omenirea se va cufunda în curând într-un abis plin de coșmaruri nesfârșite
Domesday Preppers: Ani de zile, a existat o mare dezbatere despre cum va arăta viitorul societății noastre. Optimiștii iraționali ne-au tot asigurat că nu vom suferi niciodată consecințe grave. Au fost luate timp de zeci de ani, decizii incredibil de nesăbuite și au continuat să promită că o nouă epocă de aur, a păcii și prosperității pentru omenire era aproape după colț.
Între timp, alții avertizează că omenirea se va cufunda în curând într-un abis plin de coșmaruri nesfârșite. Suntem avertizați că războiul, foamea, ciuma și problemele economice necruțătoare sunt la orizont Au existat o mulțime de probleme serioase care clocotesc în fundal, dar viața în general pare să se desfășoare destul de bine pentru majoritatea populației.
Domesday Preppers: Din 2020 totul a început să se schimbe!
În aprilie 2022, războiul, foamea, ciuma și problemele economice necruțătoare s-au materializat. De fapt, lucrurile stau deja atât de rău în Europa încât raționalizarea a fost instituită acum în unele zone…
Invazia Ucrainei de către Rusia a amenințat furnizarea de mărfuri critice în Europa. A afectat lanțurile globale de aprovizionare, care se luptau deja pe fondul COVID-19, într-un haos total. Ca urmare, prețurile la orice, de la grâu la ulei au crescut, ducând la rate ridicate ale inflației în locuri precum Germania și Spania. Criza ofertei în Europa este acum atât de gravă încât determină guvernele să înceapă să pună bazele raționalizării. Unele magazine limitând deja aprovizionarea.
Europa nu este Africa din punct de vedere economic
Dacă raționalizarea are loc deja în Europa, cât de rău va fi pentru națiunile mai sărace în lunile următoare? Chiar dacă liderii globali ne spun deschis că lucrurile se vor înrăutăți, majoritatea oamenilor încă nu par foarte alarmați.
Există 45 de națiuni diferite care primesc cel puțin o treime din grâu, din Ucraina sau Rusia… Iar 18 țări importă mai mult, peste 50 la sută. Acestea includ Egipt, Republica Democrată Congo, Libia, Somalia, Sudan și Yemen. Toate acestea sunt țări care depind deja de ajutorul umanitar și de aprovizionarea cu alimente. Deoarece milioane de oameni suferă în prezent de foamete masivă. Cum ar trebui să-și hrănească oamenii fără acel grâu toate aceste țări?
Ciuma globală a gripei aviare continuă să se intensifice
În Statele Unite, numărul total de pui și curcani morți, este acum doar sub
28 de milioane…
A durat mai puțin de două luni pentru a trece de la primul caz confirmat în
SUA, la aproape 28 de milioane de pasări moarte. Gripa aviară continuă să apară
în tot mai multe locuri din SUA, fară a putea fi oprita răspândirea.
Vă puteți imagina efectul acestui lucru asupra prețurilor la alimente? Se
raportează că prețul la ouă a crescut deja cu 52% de la începutul acestei noi
pandemii…
Prăbușirea financiară, creșterea lentă, Covid și presiunile inflaționiste
alimentate de războiul Rusia-Ucraina evidențiază defecțiunile sistemului
actual.
Deci, ce se întâmplă în continuare?
În afară de aceasta, este de remarcat faptul că pandemia nu a dispărut. Doar a fost exclusă de știri de către Ucraina. Ratele de infectare au început să crească din nou după relaxarea restricțiilor. În timp ce strămutarea a milioane de refugiați în Europa va facilita răspândirea virusului.
În prezent, factorii de decizie politică acordă mai multă atenție riscului unei reveniri la stagflația în stilul anilor 1970, care ar putea avea loc în două etape. O explozie a inflației urmată de stagnare. Facturile mai mari la energie sunt inițial inflaționiste. Dar sunt ulterior deflaționiste, deoarece cresc costurile de afaceri și erodează puterea de cheltuieli a consumatorilor.
Trimiteți un comentariu