2
Dacă coronavirusul nu este o amenințare serioasă, de ce țările din întreaga lume se comportă atât de nebunește dintr-o dată?
Poate că într-o zi vom privi înapoi și vom râde despre modul în care acest focar de coronavirus a provocat atâta isterie, dar chiar acum oficialii guvernamentali de pe glob se comportă cu siguranță ca și cum am fi chiar în mijlocul unui film de science-fiction cu adevărat rău.
Sunt doar prea precauti sau acest virus este de fapt mai periculos decât ni se spune?
O simulare a AI-ului proiectează că acest virus ar putea ucide 52 de milioane de oameni.
Așadar, acest lucru poate ajuta la explicarea motivului pentru care există o frenezie de panică cu privire la cazurile confirmate și potențiale la bordul navelor de croazieră în acest moment. De exemplu, o navă de croazieră numită Prințesa Diamantului este ancorată în largul coastei Yokohama, Japonia în acest moment. La bord se află 2.666 de pasageri și 1.045 de membri ai echipajului, iar nava a fost plasată sub carantină strictă marți.
Și sunt în carantină din motive întemeiate. În acest moment, numărul de cazuri confirmate la bordul navei a crescut acum la 61 ...
Cel puțin 61 de pasageri - inclusiv 11 americani - la bordul unei nave de croazieră din Japonia au fost infectați cu coronavirus. Numărul de cazuri de pe navă s-a triplat peste noapte de la 20 la 61, relatează Will Ripley de la CNN.Ripley raportează că pasagerii la bordul navei trebuie să stea în 23 de ore pe zi in camera. Sunt lăsați afară mai puțin de o oră sub o supraveghere atentă și trebuie să stea la 3 metri unul de celălalt și să poarte măști.
Carantina navei este programată să dureze încă 11 zile.
La bord sunt 428 de americani, iar când va trece carantina vor dori să vină acasă.
Dar va fi în siguranță ca ei să facă acest lucru?
Într-un interviu acordat Fox News peste Skype, doi dintre pasagerii americani au solicitat ajutorul președintelui Trump ...
"Suntem cam îngrijorați, pentru că avem de stat încă două săptămâni aici, presupunând că asta merge în favoarea noastră și trebuie să ajungem pe pământul american", a explicat pasagerul Gaetano Cerullo pentru Fox News pe Skype de la cabina lor de la bord. „Și dacă Donald Trump ne-ar putea ajuta în vreun fel…”'Avem nevoie de ajutor. Ne aflăm într-o stare disperată, disperată ", a pledat soția sa Milena Basso. „Suntem cetățeni americani și vrem doar să ajungem acasă”.
Peste două zeci de pasageri de pe o navă de croazieră ancorata în apropierea orașului New York au fost testați pentru noul coronavirus, au declarat vineri oficialii statului, iar patru au fost spitalizați.Personalul de la Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor s-a urcat pe navă pentru a testa 27 de pasageri „care au călătorit recent din China continentală”, a declarat, vineri, guvernatorul New Jersey, Phil Murphy.
Nu ni s-a spus dacă vreunul dintre acei pasageri este infectat sau nu, dar ceea ce știm este că lucrătorii de urgență care i-au dus la spital nu purtau măști și având în vedere cât de ușor se răspândește acest virus care este destul de alarmant.
O a treia navă de croazieră i nu are nicăieri unde să fie ancorata, deoarece a fost refuzata de patru țări diferite.
MS Westerdam este operat de Holland America și a plecat din Hong Kong la 1 februarie transportând 802 de membri ai echipajului și 1.455 de pasageri.
Peste 2.000 de persoane sunt uimite după ce patru țări au refuzat intrarea navei de croazieră din cauza temerilor coronavirusului - în ciuda insistenței echipajului de a nu exista cazuri de virus la bord.Japonia, Taiwan, Filipine și teritoriul american Guam au refuzat permisiunea ca MS Westerdam să fie debarcat.Liderul japonez Shinzo Abe a declarat ieri că țara sa nu va permite debarcarea pasagerilor străini, spunând că la bord sunt suspectați pacienți cu virus.
Este un caz de isterie inutilă sau echipajul nu este în întregime sincer cu autoritățile?
Potrivit CNBC , o a patra navă de croazieră care este în prezent ancorata în Hong Kong este în carantină după ce „mai mulți membri ai echipajului au raportat simptome” asociate cu coronavirusul ...
Aproape 2.000 de turiști sunt ținuți pe o navă de croazieră operată de Genting's Dream Cruises în Hong Kong și au fost testați pentru coronavirus, după ce mai mulți membri ai echipajului au raportat simptome asociate bolii.
Prețurile acțiunilor s-au descurcat relativ bine în această săptămână, dar îngrijorarea cu privire la coronavirus a împins Dow Jones Industrial Media în scădere cu peste 270 de puncte vineri ...
Stocurile au scăzut vineri, deoarece îngrijorările cu privire la impactul coronavirusului asupra economiei chineze au depășit eliberarea de date mai puternice decât se aștepta despre locurile de muncă din SUA.Media industrială Dow Jones a închis cu 277.26 puncte de lucru, sau aproape 1%, până la 29.102,51. S&P 500 a scăzut cu 0,5% până la 3,327,71. Nasdaq Composite a alunecat, de asemenea, cu 0,5% până la 9.520,51.
Dacă acest focar de coronavirus se stinge și asta sper încă, atunci impactul acestei crize nu va cântări prea mult pe Wall Street.
Însă dacă numărul de cazuri la nivel mondial crește în milioane, va fi absolut devastator pentru prețurile acțiunilor.
Vom aștepta și vom vedea ce se întâmplă. Aici, autoritățile americane continuă să insiste asupra faptului, sa nu avem prea multă grijă, dar, în același timp, OMS avertizează despre „lipsa cronică de halate, măști, mănuși și alte echipamente de protecție” în întreaga lume ...
Lumea se confruntă cu o penurie cronică de halate, măști, mănuși și alte echipamente de protecție în lupta împotriva unei epidemii de coronavirus răspândite, a declarat vineri șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.Agenția ONU a trimis kituri de testare, măști, mănuși, ochelari pe fiecare nava , a declarat Tedros pentru Consiliul Executiv al OMS de la Geneva.
Vor fi curând necesare în fiecare parte a globului o mulțime de „truse, măști, mănuși, respiratori și costume de protectie”?
Există ceva ce nu ne spun?
Din păcate, probabil este destul de mult faptul că nu ne spun.
În orice criză, unul dintre obiectivele de vârf ale autorităților este menținerea publicului „calm”, dar asta costă foarte mult.
În prezent, majoritatea oamenilor nu fac nimic pentru a se pregăti pentru o potențială pandemie și asta ar putea avea consecințe foarte grave.
SURSA - http://theeconomiccollapseblog.com
Trimiteți un comentariu