Laptops

Noi cazuri de coronavirus în California, Oregon și Washington

Coronavirus SUA
 Noile cazuri de coronavirus confirmate în Pacificul de Nord-Vest sugerează că noul virus s-ar putea răspândi în comunitatea din Statele Unite, au spus oficialii.
  Oficialii statului Washington , Oregon și California au confirmat vineri în total patru noi cazuri. Funcționarii nu știu unde și cum trei dintre pacienți s-au infectat, ceea ce le face „posibile” cazuri de răspândire a comunității, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).
  Răspândirea comunitară înseamnă că oamenii dobândesc COVID-19, boala cauzată de noul virus, printr-o expunere necunoscută în comunitate.
  Primul caz de origine necunoscută a fost confirmat pe 26 februarie în nordul Californiei. Încă trei au fost raportate pe 28 februarie.
„Nu a fost cunoscută expunerea de călătorie pentru acest individ. Așadar, acesta este un caz de răspândire a bolii în comunitate, la fel ca cazul din California la începutul acestei săptămâni ” , a declarat vineri Pat Allen, directorul Autorității pentru sănătate din Oregon.
„Acest nou caz indică faptul că există dovezi de transmitere a comunității, dar măsura nu este încă clară”, a declarat dr. Sara Cody, ofițer de sănătate pentru județul Santa Clara, California, într-o declarație.
  Oficialii de sănătate din județ au raportat că o femeie în vârstă cu afecțiuni cronice de sănătate a fost testată după ce a mers la spital cu o boală respiratorie. Pacientul „nu are antecedente de călătorie și nici un contact cunoscut cu un călător sau o persoană infectată”, potrivit oficialilor județeni.
  Autoritățile din Oregon au raportat primul caz de COVID-19 al statului. Pacientul adult nu are antecedente de călătorie într-o țară în care virusul circula și nici nu a intrat în contact strâns cu un alt caz confirmat, au declarat oficialii de stat.

  Autoritățile de sănătate ale statului din Washington au spus că două persoane - o femeie la 50 de ani și un adolescent - au fost pozitive pentru noua boală. Femeia a călătorit recent în Daegu, Coreea de Sud, care a văzut o explozie de cazuri în ultimele zile, dar adolescenta nu are istoric de călătorie, iar oficialii nu știu sursa infecției sale.
 Oficialii se așteaptă să găsească mai multe cazuri de transmitere a comunității, a declarat dr. Chris Spitters, ofițer provizoriu de sănătate pentru districtul Snohomish Health, în cadrul unei conferințe de presă, vineri seară.

                                            SURSA - www.zerohedge.com
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Blog Archive

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail