Laptops

De ce sute de directori de CEO-uri au demisionat chiar înainte de pandemie ?

CEO

  În lunile anterioare celui mai feroce accident de piață bursier din istorie și erupției celei mai mari crize de sănătate publică a generației noastre, am fost martorii celui mai mare exod al directorilor de afaceri corporativi pe care i-am văzut vreodată. 
  După cum veți vedea mai jos, persoanele din interiorul companiilor au vândut de asemenea acțiuni în valoare de miliarde de dolari în propriile companii chiar înainte de implodarea pieței bursiere.
  În viață, calendarul poate fi totul și uneori oamenii pur și simplu au noroc. Dar  se pare ciudat că mulți dintre elita corporativă ar fi atât de „norocoși” în același timp.
 
 O publicație financiară folosește sintagma  „marele exod CEO”  pentru a descrie fenomenul la care am fost martorii. Totul a început anul trecut, când directorii șefi au început să demisioneze în număr mare, spre deosebire de orice am văzut până acum. 
Următorul articol a fost publicat de NBC News în  noiembrie anul trecut ...
Directorii șefi pleacă în număr record în acest an , cu peste 1.332 renunțând la functie în perioada ianuarie până la sfârșitul lunii octombrie, conform noilor date publicate miercuri. Deși nu este neobișnuit să vedem CEO-urile care fug în mijlocul unei recesiuni, este de remarcat să vedem o astfel de erupție de executivi ieșiți pe fondul câștigurilor corporative robuste și a nivelurilor record ale pieței bursiere.
Luna trecută, 172 de șefi și-au părăsit locurile de muncă, potrivit firmei de plasament executiv Challenger, Gray & Christmas. Este cel mai mare număr lunar înregistrat , iar anul actual depășește total chiar și valul de ieșiri ale executivului în timpul crizei financiare din 2008.
Până la sfârșitul anului, un record record de peste  1.480 de șefi  au părăsit posturile.
Dar, pentru majoritatea oamenilor, se părea că perioadele bune încă se înregistrau la sfârșitul anului 2019. Profiturile companiilor au crescut și piața bursieră a înregistrat un nivel record după un nivel record.
 Da, au existat o mulțime de semne că economia globală încetinea, dar majoritatea experților nu prognozează o recesiune iminentă.
  Atunci de ce au decis atât de mulți directorii șefi că a venit timpul să-si paraseasca functiile de conducere?
   Desigur că exodul în masă al directorilor executivi nu s-a încheiat aici.
De fapt,   în luna ianuarie 2020 au renunțat  219 de funcționari la posturile lor .
 Până atunci, începea să devină clar că coronavirusul care se prăbușea prin China ar putea deveni o mare pandemie globală și cu siguranță pot înțelege de ce mulți dintre elita corporativă ar alege să abandoneze nava în acel moment.
  Unii dintre acești CEO-uri au făcut salarii absolut absurde timp de mai mulți ani și este mult mai ușor să luați banii și să alergați decât este să rămâneți în jurul și să conduceți o corporație majoră prin cea mai dificilă criză globală pe care a experimentat-o ​​vreunul dintre noi.
  
  Între timp, cei mai buni directori corporativi aruncau acțiuni în valoare de miliarde de dolari în propriile companii chiar înainte ca piața să fie complet craterizată. Următoarele lucruri provin din  Wall Street Journal ...
  Cei mai buni directori ai companiilor comercializate în SUA au vândut un număr de aproximativ 9,2 miliarde USD în acțiuni ale propriilor companii între începutul lunii februarie și sfârșitul săptămânii trecute, arată o analiză a Wall Street Journal.
  Vânzarea a salvat directorii - inclusiv mulți din industria financiară - pierderi potențiale în valoare totală de 1,9 miliarde de dolari, potrivit analizei, întrucât indicele bursier S&P 500 a scăzut cu aproximativ 30% de la maximul său pe 19 februarie până la închiderea tranzacționării din 20 martie.
  Pe piața bursieră, câștigi bani doar dacă ieși la timp, iar mulți dintre elita corporativă par să aibă o sincronizare impecabilă.
  
  Se dovedește că mai mulți membri ai Congresului  vindeau  acțiuni  chiar înainte ca piața să cada ...
Senatoarea Dianne Feinstein din California și trei dintre colegii ei din Senat au raportat că au vândut stocuri în valoare de milioane de dolari în zilele anterioare izbucnirii pieței, conform rapoartelor.
Datele sunt listate pe un site web al Senatului SUA care conține informații financiare ale membrilor Senatului.
  Desigur, majoritatea americanilor obișnuiți nu au fost atât de „norocoși”, iar pierderile financiare pentru întreaga țară au fost absolut uluitoare.
 Vestea bună este că marți a avut loc un miting extraordinar pe Wall Street și asta va oferi o ușurare temporară investitorilor.
  Numărul cazurilor confirmate de coronavirus continuă să crească într-un ritm exponențial pe tot globul, iar această criză financiara de proportii biblice pare să fie tot mai aproape.
                                      
                                                               SURSA - www.endoftheamericandream.com
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail