Laptops

Brățara cu ultrasunete care blochează microfoanele din jurul tău

Anti spy
  Difuzoarele inteligente și alte dispozitive echipate cu microfon ar putea sa va spioneze daca sunt accesate de persoane rau intentionate , dar poate exista o soluție dacă  sunteți dispus să opriti interceptarea.
    Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au construit o brățară experimentală care folosește emisii ultrasonice de la 24 de boxe pentru a bloca majoritatea microfoanelor, indiferent de direcția în care sunt.
     Gadgetul profită de neliniarități în amplificatorul încorporat pentru a „scurge” zgomotul ultrasonic în intervalul sonor și face interceptarile inutile.
  Designul brățării nu este de dragul modei. Nu numai că asigură blocarea omnidirecțională, ci elimină petele orbe (unde traductoarele se anulează reciproc) prin mișcarea încheieturii. În consecință, este mai eficient decât blocajele staționare dedicate și poate chiar să strice microfoane ascunse.
    Oamenii de știință au declarat pentru New York Times că investitorii au întrebat despre comercializarea tehnologiei și este estimat că puteți construi această brățară anti-microfon  pentru aproximativ 20 de dolari. Acest lucru ar putea fi viabil pentru oricine se teme de inregistrarile audio cu microfoane ascunse.
  Dacă veți vedea sau nu acest lucru pe scară largă este o altă problemă. Există o serie de preocupări etice. Dacă purtați acest lucru în public, puteți face   ravagii cu apeluri telefonice și alte dispozitive mic-dependente. Și, în timp ce acest lucru ar putea ajuta la păstrarea secretă a întâlnirilor de afaceri, ar putea ajuta și politicienii să evite responsabilitatea. Oricât de folositoare ar putea fi brățara, poate provoca probleme legale dacă nu este utilizată în mod responsabil.
                                                                SURSA - www.engadget.com
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Blog Archive

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail