Laptops

Criza economică a început deja ...

Economic collapse


Dominourile cad - Evenimentele din China pot zdrobi economia deja prăbușită a Indiei.


   Șocul lanțului de aprovizionare care provin din China către alte Asia Pacific țări și Europa , ar putea deveni o durere de cap pentru India.
  Bloomberg se concentrează asupra modului în care o oprire industrială a economiei Chinei a avut deja un efect profund asupra economiei Indiei și s-ar putea agrava.
  Pankaj R. Patel, președintele Zydus Cadila, a declarat că prețurile medicamentelor din India au sărit exponențial în ultimele câteva săptămâni, datorită faptului că o mare parte a medicamentului provine din China.
   Industria farmaceutică indiană se confruntă cu întreruperi masive care ar putea confrunta cu deficiențe începând din aprilie dacă nu se reînnoiesc livrările în următoarele două săptămâni, a avertizat Patel.
  El a spus că prețurile paracetamolului, un analgezic obișnuit, a crescut cu 40% în India, în timp ce unele medicamente cu antibiotice au crescut cu 70% de când Covid-19 a izbucnit în China luna trecută.
  Producătorii din China au uzine și cel puțin două treimi din economie este oprită . Unele fabrici au venit online săptămâna trecută cu promisiuni de producție completă până la sfârșitul lunii, dar pentru majoritatea fabricilor, reluarea lor va fi probabil amânată. Acest lucru va duce, fără îndoială, la deficiențe de medicamente în India în următoarele luni.
  O nouă temă se dezvoltă din toată această problemă - aceasta este reorganizarea lanțurilor de aprovizionare complexe din China, spre o abordare mai localizată pentru a evita ruperea. Între timp, aceste lanțuri de aprovizionare complexe din India și din întreaga lume vor experimenta perturbări masive cauzate de oprirea. Toate acestea indică  un sfârșit urât al globalizării :

  Pankaj Mahindroo, președintele Asociației Electronice și Telefonice din India (ICEA), a declarat că epava lanțurilor de aprovizionare din China ar putea avea în curând un impact devastator asupra producției de smartphone-uri din India. 
  Mahindroo reprezintă companii printre care Foxconn, Apple Inc., Micromax Informatics Ltd. și Salcomp India, au avertizat că „impactul este deja vizibil ... Dacă lucrurile nu se îmbunătățesc în curând, va trebui să se oprească producția”. 
 Deja, producția de iPhone și Airpods a fost redusă în China din cauza întreruperilor din fabrică.
Închiderea fabricilor Foxconn în India ar fi absolut devastatoare pentru Apple. 
  Apple produce iPhone XR în India. Dacă producția de smartphone-uri la prețuri accesibile ar fi oprită sau redusă, compania din California ar putea vedea o scadere a câștigurilor pe tot parcursul anului. 
   Mohnidroo a spus că dacă lucrurile nu se vor îmbunătăți în următoarele două săptămâni, fabricile de smartphone-uri din India ar putea începe să rămână fără „componente critice precum plăci de circuite imprimate, module de cameră, semiconductori, rezistențe și condensatoari”. 

                                                   SURSA - www.zerohedge.com
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Blog Archive

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail