2
Rusia a învins deja Europa!
Indiferent dacă Vladimir Putin mută sau nu trupele în Ucraina, el a invins deja Europa. Cu o realitate cea mai dureroasă, Europa este prea slabă pentru a se apăra, ea nu se poate baza pe Statele Unite să vină în ajutor.
Ne confruntăm cu o realitate în care Rusia, în ciudatul că economia ei are doar dimensiunea Italiei, poate hărțui și intimida un fapt pe continent intreg. Datorită rezervelor sale de energie și pregătirii sale de mare putere militară.
Sigur, orice invazie rusă a Ucrainei ar costa foarte mult și probabil s-ar degrada într-un război de uzură. Este puțin probabil ca invazia să fie opțiunea preferată a președintelui Putin. Cu toate acestea, acest joc de brinkmanship are o altă parte a ecuației. Dacă Rusia invadează Ucraina, costurile pentru Europa vor fi la fel de devastatoare.
Va forța țările europene dependente de gaze să găsească alternative costisitoare și la investitii de miliarde severe în infrastructură, de la conducere, stații de pompare, până la depozite dedicate.
Rusia rămâne, de asemenea, o destinație cheie de export și un furnizor de alte resurse decât petrol și gaze. Gândește-te la titan. În timp ce Kremlinul a pregătit de multă vreme o decuplare treptată de Europa, opusul rămâne de neconceput pentru majoritatea europenilor.
În timp ce o parte considerabilă a populatiei ruse ar sprijini o intervenție în partea de este a Ucrainei, cetățenilor din multe țări europene le va fi greu să accepte ca soldați să moară pentru ceea ce este o țară ciudată, periferică: Ucraina.
De nenumărate ori, am auzit lideri de afaceri europeni foarte înalți simpatizând cu conducerea lui Putin.
Europa carne de tun!
Să fim și corecți. Dacă, în această etapă, țările europene ar trebui să facă față unei mari invazii terestre rusești, mulți soldați ar ajunge să fie carne de tun.
Forțele terestre vest-europene s-au decăzut într-un corp de pace voluminos. Vehiculele lor blindate sunt dotate cu roți greu potrivite pentru luptă pe câmpurile de luptă noroioase din Europa de Est. Puterea lor de foc nu se potrivește cu cea a Rusiei și infrastructura lor de comandă și comunicații este extrem de vulnerabilă la imensul război electronic al Rusiei.
A urmări teroriștii prost echipați este un lucru, iar a înfrunta o armată convențională formidabilă, gata de sacrificiu este altceva.
Multe forțe terestre europene sunt dotate cu un complex de prădători din „Războiul global împotriva terorii”. Sunt obișnuiți să fie superiori, cel puțin în ceea ce privește tehnologia și puterea de foc. Si au dificultăți uriașe în a-și imagina că vânătorul din ultimul deceniu ar putea deveni vânat într-un conflict de amploare.
Întreaga mentalitate strategică în această privință a devenit înclinată spre apărare.
Puterile terestre precum Rusia s-au antrenat, de asemenea, în atacuri de precizie și cu rază lungă de acțiune. Dar întotdeauna combinate cu puterea unor salve de rachete și artilerie și unități mari de dimensiunea unei divizii care se mută.
Sacrificiu și uzură Site care ofera Bitcoin Gratis la fiecare 60 de minute
Dacă totul în Europa este despre eficiență; forțele armate precum Rusia încă iau în considerare sacrificiul, redundanța și uzura. Războaie curate nu există în lexicul strategic rus.
Europa are o lipsă de sprijin militar. Dacă încearcă să evite implicarea în prima linie, nici sprijinul din spate nu va fi prea evident. Multe țări nu dispun de rachete de blocare sau stocurile lor de muniții sunt periculos de scăzute. Avioanele de luptă avansate, capabile să pătrundă în apărarea aeriană a Rusiei, sunt încă rare. Forțele speciale care sunt blocate în Africa.
SUA doteaza treptat arsenalele, cu noi muniții precise cu rază lungă de acțiune, dar vor prefera să le trimită în Pacific. Păstrează o descurajare convențională considerabilă în Europa, inclusiv 70.000 de soldați, sute de vehicule blindate prepoziționate și zeci de avioane de luptă.
Totuși, acest lucru nu este suficient pentru a contracara o invazie rusă într-o țară precum Ucraina . Si Washingtonul pur simplu nu isi poate permite un război cu Rusia si China.
Putem reflecta la nesfârșit la ceea ce determină Rusia să-și strângă prezența militară vastă la granită cu Ucraina. La modul în care am ajuns în acest punct, la îndoielile și frustrările de ambele părți.
Ceea ce este clar, însă, este că intrăm într-un nou turneu de politică a marilor puteri și că Europa ajunge la începutul nu ca o echipă puternică, unificată, ci ca o mulțime de pigmei puerili.
SURSA: www.zerohedge.com/
Trimiteți un comentariu