2
China acumulează cantități fără precedent de alimente, umflă prețurile și aruncă mai multe țări în foamete: 69% din rezervele mondiale de porumb, 60% din orezul său și 51% din grău.
China tezaurizează peste jumătate din cerealele din lume, împingând prețurile globale. Compania chineză de procesare a alimentelor COFCO deține aproximativ 310 silozuri uriașe în Dalian.
Tezaurizarea are loc în China.
Grupul COFCO, un important procesator de alimente de stat chinez, conduce una dintre cele mai mari baze de stocare a alimentelor din China, în portul Dalian, în partea de nord-est a țării. Depozitează fasole și cereale culese din țară și din străinătate în 310 silozuri uriașe. De acolo, cerealele fac drum în toată China pe calea ferată și pe mare.
China menține stocurile de alimente la un „ nivel istoric ridicat ” , a declarat reporterilor în noiembrie Qin Yuyun, șeful rezervelor de cereale la Administrația Națională pentru Alimentație și Rezerve Strategice. Stocurile noastre de grău pot satisface cererea timp de o an și jumătate. Nu există nicio problemă cu aprovizionarea cu alimente. ”
Potrivit datelor Departamentului Agricultură al SUA, se așteaptă ca China să aibă 69% din rezervele de porumb ale globului în prima jumătate a anului recoltei 2022, 60% din orezul său și 51% din grău.
China a cheltuit 98,1 miliarde de dolari importând alimente (nu sunt incluse băuturile) în 2020, în creștere de 4,6 ori față de un deceniu înainte , potrivit Administrației Generale a Vămilor din China.În perioada ianuarie-septembrie 2021, China a importat mai multe alimente decât a avut 2016 cel puțin, ceea ce se află în urmă cu date comparabile.
În ultimii cinci ani, importurile Chinei de soia, porumb și grău au crescut până la doisprezece ori, fiind importate din SUA, Brazilia și alte țări furnizori. Importurile de carne de vită, porc, lactate și fructe au crescut de două până la cinci ori.
Unele dintre importurile Chinei sunt ajutate de companii chinezesti care desfasoara activitati in alte tari.
Prețurile alimentelor sunt în creștere în întreaga lume. Indicele prețurilor la alimente, calculate de Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură, a fost în noiembrie cu aproximativ 30% mai mare decât un an în urmă.
China importă mai multe cereale și alte alimente, deoarece producția internă nu poate ține pasul cu consumul.
În timp ce cererea de hrană pentru porci și alte animale este în creștere pe fondul creșterii economice, numărul consumatorilor care caută produse de înaltă calitate, este de asemenea, in creștere.
Președintele chinez Xi Jinping continuă să sublinieze importanța securității alimentare.
Congresul Național al Poporului, legislatura națională a Chinei, a adoptat în aprilie o lege privind risipa alimentară care interzice resturile excesive. La sfârșitul lunii octombrie, Partidul Comunist Chinez și Consiliul de Stat au instruit oficial despre cum să se reducă risipa de alimente.
Chinezii în vârstă de 50 de ani și mai mult au avut o lipsă de alimente în timpul Revoluției Culturale (1966-1976). „Oamenii generației noastre isi amintesc de foame, într-o măsură mai mare sau mai mică”, a spus Xi.
Trimiteți un comentariu