La doar câteva ore după discuțiile preliminare dintre SUA și Rusia, știrile merg din rău în mai rău. Rusia spune că ar putea instala bombe nucleare cu rază intermediară în Europa.
Rusia a declarat, duminică târziu, până luni, că ar putea fi forțată să desfășoare rachete nucleare cu rază medie de acțiune în Kaliningrad, ca răspuns la planurile aparent NATO pentru Rusia. Acest lucru ar plasa rachetele nucleare în doar cinci până la zece minute de zbor din aproape toate capitalele europene.
Viceministrul rus de externe Serghei Ryabkov a ridicat riscul unei noi acumulări de arme pe continent. La doar câteva ore după ce secretarul de stat al SUA Antony Blinken părea să saboteze în mod deliberat discuțiile programate. Spunând la televiziunea americană, „SUA vor continua să înarmeze Ucraina” cu arme letale.
Mai târziu, duminică seara, într-un interviu acordat de presa RIA a Rusiei, Ryabkov a spus că lipsa unei soluții diplomatice ar determina Rusia să răspundă într-un mod militar. Cu tehnologie militară. „Va fi o confruntare, aceasta va fi următoarea rundă”, a spus el, referindu-se la potențiala desfășurare de către Rusia a armamentului nuclear in Kaliningrad.
Potrivit Wikipedia, o rachetă balistică cu răză intermediară (IRBM) este o rachetă balistică cu o răză de acțiune de 500–5.500 km (310–3.418 mile), între o rachetă balistică cu răză medie (MRBM) și o rachetă balistică intercontinentală ( ICBM). ).
Deci, de exemplu, dacă Rusia ar disloca astfel de rachete, în Kaliningrad, ar trebui doar să zboare în jur.
1.169 mile până la Londra
1.135 mile până la Paris
1.925 mile până la Madrid
Orice altă capitală europeană și TOATE principalele centre ale populației din ficare Țară europeană ar fi atunci în raza de acțiune a acestei noi rachete. Nimeni în Europa nu s-ar simți în siguranță.
Cu toate acestea, acesta este punctul exact pe care Rusia caută să-l facă față NATO și Occident. Activități NATO fac ca Rusia să se simtă nesigură. Rusia dorește să abordeze această preocupare în mod diplomatic și responsabil. În schimb, Occidentul recurge la retorică belicosă despre „agresiunea rusă” în timp ce continuă să construiască noi baze și să instaleze noi rachete, în imprejurul Rusiei.
Un personal diplomatic rus care a cerut să rămână anonim, a declarat: „Este un fel ca un tip care strigă „ajutor, poliție” în timp ce el este cel care se el ataca pe altcineva. Ei țipă „”Rusia rău”” în timp ce EI construiesc noi baze militare și lansatoare de rachete în jurul țărilor NOASTRE!”
Armele nucleare cu rază intermediară - cele cu o rază de acțiune de 500 până la 5.500 km (310 până la 3.400 mile) - au fost interzise în Europa. In temeiul unui tratat din 1987 între liderul sovietic de atunci Mihail Gorbaciov și președintele SUA Ronald Reagan. Dar SUA s-au retras din tratat în 2019.
Ryabkov a repetat o comparație pe care a făcut-o săptămâna trecută între tensiunile actuale și criza rachetelor din Cuba din 1962. Care a adus Statele Unite și Uniunea Sovietică în pragul războiului nuclear.
Ryabkov a spus că există „indicații indirecte” că NATO se apropie de redistribuirea rachetelor cu rază medie de acțiune. Inclusiv restabilirea lunii trecute a Comandamentului 56 de Artilerie care a operat. rachete Pershing cu capacitatea nucleară în timpul Războiului Rece.
Ryabkov a spus că Rusia are o „lipsă totală de încredere” în NATO.
Trimiteți un comentariu