2
Germania a cerut ca activitatea militară militară britanică să evite în mod spațiul aerian german. Berlinul a emis o declarație în care clarifică că Regatul Unit nu a depus o cerere de atrece prin spatiul aerian al Germaniei. Nu a existat nicio dispută între Regatul Unit și Germania pe această problemă.
În ciuda faptului că este o țară lider NATO și un aliat apropiat al SUA, a devenit clar că Berlinul a căutat să evite provocarea inutilă a Moscovei. Deoarece gazoductul Nord Stream 2 urmează să intre în funcțiune, este în așteptarea obstacolului semnificativ al aprobării de reglementare.
Săptămâna aceasta a devenit evident că Germania nu va exporta direct arme în Ucraina , dacă chiar alte tari precum Marea Britanie și SUA au început să o facă. Acest lucru are, de asemenea, mult de-a face cu o politică îndelungată de control a exporturilor de arme, care împiedică armele germane să intre în zonele fierbinți geopolitice .
După ce joi, administrația Biden a autorizat ca armele fabricate din SUA să fie „trimise în grabă” prin țări terțe, la Kiev. Pentru a descuraja orice posibilă „agresiune rusă”. Aliaților baltici Estonia, Lituania și Letonia - acest lucru a ridicată întrebarea dacă germanul ar permite transferuri indirecte de arme?
Vineri după-amiază , The Wall Street Journal a raportat că Berlinul a dat răspunsul definitiv, respectând o interpretare strictă a politicii sale de transfer de arme. A declarat că: Germania blochează Estonia, aliată a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, să ofere sprijin militar Ucrainei. Refuzând să aprobe pentru germani să trimită arme de origine germană, care urmează să fie exportate la Kiev. Deoarece se pregătește pentru o potențială invazie rusă a Ucrainei”, se arată în raport.
În plus, potrivit WSJ, guvernul german interzice acum alte țări să trimită arme prin Germania, în Ucraina :
Spre deosebire de SUA, Marea Britanie, Polonia și alți aliați, guvernul german a refuzat să exporte arme letale în Ucraina.
În cazul Estoniei, o țară mică de la granită de nord a Rusiei, Berlinul refuză, de asemenea, să permită unei țări terțe să trimită artilerie în Ucraina.
Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a confirmat „ezitarea” Germaniei de a livra arme.
SUA lucrează la opțiuni militare care ar putea fi activate pentru a consolida prezența militară americană în Europa de Est, ca să descurajeze în cazul în care Rusia invadează Ucraina. Aceasta ar putea include „mișcarea bunurilor și forțelor aflate deja în Europa, precum și a activelor și forțelor disponibile în afara Europei”, spun surse oficiale.
Secretarul general adjunct român al NATO, Mircea Geoană, a respins vineri cererea „anacronică” a Rusiei ca Alianța Atlantică să se retragă din România. și Bulgaria, membri din 2007.
Blinken a declara, după discuții purtate vineri cu ministrul de externe al Rusiei, că Moscova s-ar confrunta cu un răspuns „rapid, sever” dacă invadează Ucraina.
Premierul Justin Trudeau a anunțat că Canada acordă Ucrainei un împrumut de 120 de milioane de dolari, deoarece se confruntă cu agresiunile rusești la granița sa.
Casa Albă Spox Psaki spune că administrația a notificat Congresul despre intenția SUA de a livra elicoptere Mi-17 în Ucraina.
Biden se va întâlni în acest weekend cu echipa sa națională de securitate, în timp ce Biden este la Camp David.
Republica Cehă va livra Ucrainei obuze de artilerie cu un calibru de 152 de milimetri. Kiev le-a cerut.
Rusia promite „cele mai grave consecințe” dacă SUA ignoră conditiile puse.
Trimiteți un comentariu