Laptops

Erupția vulcanului Agung: Mii de locuitori din Bali au fost nevoiti sa plece din calea vulcanului!

Duminică, 26 noiembrie 2017: Erupția vulcanului Agung s-a produs în timpul nopții, atingând cote maxime spre dimineață! 

Conform BNPB, Erupția vulcanului Agung s-a produs la 26 noiembrie 2017
Conform agenției globale de știri AFP, în urmă cu 4 zile mii de oameni care trăiesc pe insula turistică Bali, au fost nevoiți să fugă din calea vulcanului Agung de frică ca nu cumva istoria tragică din anul 1963 să nu se mai repete.

Miercuri, 22 noiembrie 2017: Autoritățile din Indonezia că situația se află sub control, iar directorul Centrului de vulcanologie și de gestionare a riscurilor geologice a făcut apel la populație să rămână calma și pregătită de evacuare dacă va fi nevoie.

≫  Erupția magmatică a vulcanului din insula Bali, Indonezia, a împrăștiat cenușă și gaze, la o distanță de 4000 de metri deasupra vârfului său!

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017: După ce vulcanul de la Bali a umplut aerul cu fum la o înălțime de circa 1.500 m deasupra vârfului său, erupția magmatică s-a produs dimineața devreme, împrăștiind în jur norul dens de cenușă la o înălțime de peste 4.000 de metri deasupra vârfului vulcanic. Iar acum norul de cenușă se îndreaptă spre insulele ENE și Lombok, unde au fost deja raportate mici fragmente de cenușă

După ultima erupție, aproximativ 25 000 de persoane au fost evacuate în mai mult de 200 de adăposturi temporare.

 Erupția magică la vulcanul Agung de pe Bali, în Indonezia, pe 26 noiembrie Fumul întunecat se îndreaptă spre insula Lombok, după ce Muntele Agung a izbucnit pe 26 noiembrie 2017.

≫  Conform BNPB, Satelitul Gome-2 a detectat dioxidul de sulf emis de erupție!

În  această dimineață la ora locală 9:30, fluxul de SO2 a fost estimat la 1.000-2.000 de tone, iar această valoare califică cu certitudine o erupție magmatică. De asemenea, BNPB susține, că erupțiile au un caracter magmatic încă din seara trecută.

Dacă ți-a plăcut, dă-i un like și distribuie-l mai departe!

Sursa foto/info: https://www.afp.com/en,
https://www.youtube.com, http://strangesounds.org,
https://www.facebook.com/HumasBNPB/?rf=132484773475725
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail