Laptops

Laptop-urile clientilor folosite pentru a genera Bitcoin !

 Wi-fi-ul lanțului de cafenele Starbucks din Buenos Aires a fost deteriorat pentru a folosi laptopurile clienților să genereze monede virtuale, prin intermediul  unui script ilegal.
 În Argentina energia electrică este subvenționată în mare măsură de către guvern, fiind interzisă minarea neautorizată a monedelor digitale.

   Starbucks a declarat că a intreprins acțiuni pentru a opri utilizarea laptopurilor pentru a genera cryptocurrency Monero, iar clienții lor să folosească în siguranță wi-fi-ul.
La data de 2 decembrie, un utilizator Twiter, cu profilul Noah Dinkin a postat o captură de ecran care arată că Wi-fi-ul public disponibil într-un magazin Starbucks, din Buenos Airea, Argentina, a fost hăkuit și editat cu un cod neobișnuit.
  Dinkin a susținut că a observat o întârzierea atunci când a fost conectat la internet pentru prima oară acolo, permițând furnizorului Wi-fi să mineze bitcoin, folosind puterea de procesare a computerului.

Noah Dinkin a postat o captură de ecran care arată că Wi-fi-ul public disponibil într-un magazin Starbucks

Minerii cryptocurrency folosesc puterea de calcul pentru a rezolva problemele matematice care stau la baza tehnologiei blocurilor care înregistrează tranzacții cu bitcoin. 
Potrivit siteului Hackread.com este probabil ca vinovatul să nu fie furnizorul de Wi-fi, ci infractorii cibernetici care au folosit codul Coinhive, fiind recent identificat în mai mult de 5000 site-uri Web.
Codul a fost plasat chiar și în extensiile Google Chrome și într-un serviciu de abonare flux, numit Fight Pass, care există pentru potrivirea fluxurilor UFC.

PS: Codul Coinhive este un cod JawaScript care permite administratorilor de siteuri web sa folosească CPU-ul vizitatorilor pentru a mina după cryptocurrency. 
*

*

Dacă ți-a plăcut, dă-i un like și distribuie-l mai departe!

Sursa - www.cnbc.com

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail