Laptops

Cum se răspândește Wuhan Coronavirus?

Cum se raspandeste coronavirus?
    
   Marea amenințare este transmisia de la persoană la persoană. 
  Rapoartele timpurii au declarat că a fost transmis de la animal la persoană. Dar nu a trecut mult timp până când cel mai rău lucru a fost confirmat.
  Soția bărbatului care deținea standul cu fructe de mare s-a îmbolnăvit. Nu fusese la piață și ar fi putut contacta boala doar de la soțul ei. La scurt timp, au început să apară mai multe cazuri de transmitere de la persoană la persoana, inclusiv personalul medical care îngrijește pacienții infectați.
Transmiterea coronavirusului este similară cu gripa. Se transmite prin picăturile de apă răspândite în aer când cineva tuseste, strănut sau respiră. Este posibil să fie transmis prin venirea în contact cu alte lichide corporale infectate. MERS, de exemplu, este transmis nu numai de la persoană la persoană, ci și de la cămilă la om prin contactul cu urina de cămilă și laptele infectate.

Cât de mortal este Wuhan Coronavirus?


   Pentru unii oameni, cum ar fi omul din statul Washington, coronavirusul Wuhan nu va duce la nimic altceva decât la o răceală. Pentru alții, a fost fatal.
   În acest moment, există 17 decese confirmate din 300 sau mai mult de cazuri confirmate din 2019-nCoV. Aceasta se dovedește a fi o rată a mortalității de 2%. Față de MERS, care are o rată a mortalității puțin peste 30% la pacienții fără condiții preexistente, aceasta nu pare a fi o amenințare mortală.
  Una dintre victimele 2019-nCoV a fost un bărbat în vârstă de 89 de ani, cu diabet și o afecțiune cardiacă. Nu am reușit să urmăresc informații despre celelalte 5 persoane care au murit. Ar fi logic, totuși, ca aceste victime să fie, de asemenea, într-o stare mai slabă înainte de a se infecta. Dar, în acest moment, vreau să fiu atent cu unele  presupuneri.
  Cu toate acestea, doar pentru că are în prezent o rată a mortalității de 2% nu înseamnă că acest număr nu se va schimba. Când a apărut MERS prima dată, aceasta avea o rată a mortalității de aproximativ 60%. A apărut într-o populație limitată, în mare parte turmele cu cămile. În cadrul acestui grup, cei cu diabet au avut o rată de mortalitate de aproape 90%. Cu toate acestea, când a început să se răspândească la populație, aceasta a scăzut la doar peste 30%.
   SARS, un alt coronavirus originar din China, a avut o rată a mortalității de 15% la populația generală infectata. În rândul pacienților vârstnici, aceasta a sărit la aproximativ 50%.
   Până când nu vedem mai multe informații despre celelalte 5 persoane care au murit (și despre mortalitățiile viitoare) și până când nu am văzut că această boală se răspândește către mai multe persoane din mai multe zone, nu știm  dacă acest număr de 2% va crește, va scadea sau rămâne la fel. Ceea ce știm este că mutația este întotdeauna un risc pentru coronavirusuri. Cu cât sunt mai multe persoane infectate, cu atât este mai mare șansa unei mutații și o rată mai mare a mortalității.


                                                      SURSA - www.theorganicprepper.com
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Blog Archive

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail