2
Un al treilea oraș din China intră în blocaj, în timp ce oficialii luptă pentru a opri răspândirea mortalului nou coronavirus care a ucis 17 si a lăsat mii de oameni grav bolnavi și potențial infectați.
Evenimentele majore de Anul Nou Chinezesc de la Beijing au fost anulate, autoritățile din Ezhou au închis stațiile de tren, iar Huanggang a anunțat că va suspenda autobuzele și trenurile publice, și va ordonarea cinematografelor și a cafenelelor de internet să își închidă ușile.
Dezvoltarea vine pe măsură ce Wuhan - orașul din centrul focarului - rămâne în blocaj, cu toate zborurile de intrare și ieșire anulate, rezidenților le este interzis să plece in timp ce se desfasoara scene de haos , familiile disperate luptă pentru aprovizionarea cu alimente.
Cifrele oficiale arată că aproape 600 de pacienți au fost doborâți de boală - dar oamenii de știință au avertizat ieri ca peste 10.000 de persoane ar putea fi infectate doar în Wuhan. Experții au spus că acest virus este asemănător cu SARS care există deja în Marea Britanie. Alții au spus că niciun virus nu s-a răspândit atât de repede de la SARS în 2003.
Oficialii chinezi dezinfectează străzile și parcurile întregi cu nori de gaz și au apărut imagini de corturi de carantină pe marginea drumului, ridicate în grabă pentru a izola cazurile suspecte. Un rezident a declarat pentru BBC că atmosfera din oraș se simțea ca „sfârșitul lumii”.
Singapore a anunțat astăzi primul său caz confirmat de coronavirus, ceea ce înseamnă că acum s-a răspândit în opt țări, inclusiv în SUA. Oficialii din domeniul sănătății europene se tem că virusul niciodată văzut va ajunge pe continent, Marea Britanie și alte țări fiind deja în alertă ridicată.
A fost dezvăluit astăzi că un bărbat american infectat cu virusul mortal a intrat în contact strâns cu cel puțin 16 persoane înainte de a fi izolat.
Potrivit oficialilor din domeniul sănătății, bărbatul fără nume din statul Washington, care are 30 de ani, nu a fost diagnosticat decât luni, 20 ianuarie - la cinci zile de la întoarcerea din China.
Organizația Mondială a Sănătății se confruntă cu presiuni crescânde pentru a declara criza o situație de urgență pentru sănătatea publică, așa cum a făcut-o în trecut pentru Ebola și Zika. Șefii de sănătate se vor întâlni din nou mai târziu astăzi pentru a emite un verdict final.
Comisia de sănătate din Wuhan a declarat că orașul „asistă la o tendință în creștere rapidă a pacienților cu febră”, iar spitalele se confruntă cu deficiențe de paturi din cauza virusului, care încă nu este inca numit.
Noaptea trecută, miniștrii guvernului britanic au ordonat oprirea zborurilor din Wuhan și au luat măsuri extraordinare de a pune în carantină efectiv pasagerii din China.
Virusul, care poate provoca pneumonie, este prost înțeles. Oamenii de știință se tem acum că s-ar fi putut răspândi la oameni de la șerpi sau lilieci.
Un profesor a avertizat ieri că focarul are o rată de deces similară pandemiei globale gripale spaniole din 1918, care a continuat să ucidă peste 50 de milioane de oameni. Datele sugerează că două din 100 de persoane care prind virusul vor muri.
SURSA - www.dailymail.co.uk
Trimiteți un comentariu