Laptops

Costul carantinei Covid-19: Vei fi pregătit financiar?

Covid-19  Collapse

 În timp ce lumea încearcă frenetic să conțină un focar care se răspândește rapid din Covid-19, școlile, locurile publice, atracțiile turistice și locurile de muncă sunt închise în încercarea de a împiedica și mai mulți oameni de a suferi boala.
 Carantine și protocoale de autoizolare sunt de asemenea instituite pe tot globul pentru cei care ar fi putut fi expuși.

  Desigur, toată lumea știe că  milioane de oameni din China sunt în blocaj  de mai bine de o lună. Oamenilor li se spune să rămână acasă, multe afaceri au încetat să mai funcționeze, iar sărbătorile de Anul Nou chinezesc nu s-au întâmplat anul acesta. 

  Datoriile Chinei se cresc acum , în cel mai rău moment posibil, deoarece pierderea financiară pentru țară a fost astronomică. De exemplu,  vânzările de autoturisme au scăzut cu 92%,  iar  sărbătorile de Anul Nou Lunar și călătoriile care obțin de obicei un miliard de dolari  au fost anulate.

   Și că lovitura turistică afectează mult mai mult decât doar China. În 2017, turiștii din China au  cheltuit 258 miliarde de dolari în  întreaga lume. Industria  companiilor aeriene se  pregătește de o pierdere de 29 de miliarde de dolari. În total, acest virus ar putea ajunge să  coste economia globală mai mult de 1,1 trilioane de dolari , un număr care este practic insondabil.
  Deși numerele citate aici sunt extrem de mari, în mod evident, aceste pierderi nu vor afecta doar „economia” și „afacerile”. Vor avea efecte devastatoare asupra oamenilor normali, care vor doar să meargă la muncă, să își plătească facturile și să își trăiască viața normal.
  S-au scris multe despre  succesele economice la scară globală  , precum și despre deficiențele pe  care le-am putea aștepta în curând,  deoarece producția din China se oprește.   
  Ceva despre care nimeni nu vorbește cu adevărat este lovitura financiară pe care oamenii o vor lua în timpul acestor închideri. Aceasta este o îngrijorare foarte reală, iar pentru familiile care trăiesc deja cu salarii mici, pierderea venitului s-ar putea dovedi devastatoare.

   

Cum vor afecta eforturile de izolare financiară persoanelor medii?

   Peste tot în lume, orașele încearcă frenetic să conțină virusul.
   Ieri a venit vestea că  12 orașe din nordul Italiei  au închis toate locurile publice din cauza unui nou grup de pacienți cu coronavirus. Orașele, în regiunea Lombardiei, au închis restaurante, magazine și școli. 
   Întâlnirile publice, cum ar fi sărbătorile carnavalului, bisericile și evenimentele sportive au fost interzise cel puțin o săptămână. Într-un oraș, Casalpusterlengo, un semn electric scrie: „Coronavirus: populația este invitată să rămână în interior, ca precauție.” Șaptesprezece persoane din regiune s-au testat pozitiv pentru Covid-19, iar  două au pierit acolo din cauza bolii .
  Milioane de  oameni din Coreea de Sud li sa spus să rămână acasă .  Scolile au fost închise și adunările și demonstrațiile publice  au fost interzise.
  Mii de oameni din Statele Unite se află sub auto-carantină voluntară , ca să nu mai vorbim de sutele care au fost repatriate și puse în carantină obligatorie. 
  Toate aceste măsuri de izolare sunt cu siguranță înțelepte și în interesul sănătății popoarelor. Dar despre conturile lor bancare?
   Iată un scenariu care pare din ce în ce mai puțin îndepărtat.
   Dacă sunteți proprietarul unei afaceri fizice precum un magazin sau un restaurant, va trebui să vă închideți sub oricare dintre tipurile de mandate menționate mai sus. Când ești închis, desigur, nu câștigi bani. Este același lucru și cu fabricile (cine va fi acolo pentru a produce mărfurile?). Afacerea ta se va opri rapid.
  Și cum rămâne cu angajații? Evident, dacă nu mergeți la muncă, nu veți fi plătit. Și acesta nu este doar un caz al „capitaliștilor răi” care sunt prea zgârciți pentru a-și acorda angajaților concedii plătite. Dacă afacerea nu se derulează, nu se realizează venituri. Aceasta înseamnă că, chiar dacă proprietarii de afaceri ar fi cei mai generoși oameni în viață, probabil că nu își permit să mențină salariile timp îndelungat.
  Deci, cum vei plăti facturile? Este sigur să vă așteptați ca compania de credit ipotecar, companiile de cărți de credit, companiile de servicii de utilități și toate celelalte afaceri  în fiecare lună să își dorească banii. 
  Și afacerile lor ar putea continua într-un anumit grad, de la distanță. Chestiile astea nu vor dispărea pur și simplu. Veți datora acești bani.

Ce poți face pentru a te pregăti pentru acest lucru financiar?

  Iată unde situația devine și mai dificilă.
  Sfătuiesc cu tărie să  te pregătești pentru a fi acasă pentru o perioadă de timp,  dacă acea carantină este oficială sau auto-impusă. De asemenea, vă sfătuiesc să  vă pregătiți și pentru alte ramificări ale unei potențiale pandemii globale . Și dacă nu sunteți deja destul de bine pregătiți, asta va costa bani.

  Îți economisești banii pentru posibilitatea de a rămâne fără muncă sau îți cheltuiești banii pentru a-ți hrăni familia în timp ce ești fără muncă? 
  

   Prioritizează achizițiile de aprovizionare . În timp ce oamenii cumpără frenetic măști N95 și PPE, cheltuiți-vă banii pe lucrurile pe care trebuie să le aveți la îndemână pe parcursul unei luni sau mai mult acasă. Sigur, cred că este grozav să aveți  materiale medicale pentru o posibilă pandemie , dar aceste măsuri trebuie utilizate dacă ieșiți în zonele populate. Și obiectivul tău ar trebui să fie să eviți asta. 
   Alte motive pentru care ai avea nevoie de aceste provizii ar fi dacă un membru al familiei s-ar îmbolnăvi - ai vrea să faci tot posibilul pentru a evita să te contractezi de boală  în timp ce ai grijă de el  și ai vrea să-i protejezi pe ceilalți membri ai familiei tale. Cu toate că aflu mai multe despre acest virus, cu atât sunt mai puțin convins că mănușile și măștile vor fi suficient de preventive dacă locuiești în cartierele apropiate cu o persoană infectată. Uită-te la rate rapide de transmisie la bordul navei de croazieră Diamond Princess  pentru mai multe informații. În timp ce, desigur, este cel mai bine să aveți atât rechizite medicale cât și alimente,  dacă puteți obține doar un  tip de aprovizionare sau altul, concentrați-vă majoritatea banilor pe alimente și alte elemente esențiale - nu PPE.
Folosiți o parte din banii care vin pentru produsele  pe care trebuie să le cumpărați . Gândește-te la ce ai avea nevoie dacă nu ai putea ieși din casă timp de o lună, două luni etc. (este destul de dificil să pui timp pentru ceva de genul acesta. China are oameni în anumite zone închise timp de o lună fără adevărat sfârșit în vedere.)  
  Dar dacă nu, dacă scenariul descris în acest articol va trece, trebuie să fiți pregătit pentru un drum lung. Trebuie să fii pregătit pentru ca stilul tău de viață să se schimbe destul de dramatic. O pierdere de mai mult de trilioane de dolari din economia globală nu este ceva din care vom reveni cu „afaceri ca de obicei”.
  • Locurile de muncă vor fi reduse pe măsură ce întreprinderile se luptă să rămână la plutire.
  • Afacerile vor eșua.
  • Proprietățile nu se vor vinde.
  • Vor apărea lipsuri de alimente și alte bunuri.
  • Dacă oamenii nu sunt în măsură să plătească datoriile, așteptați-vă la o criză bancară care face ca 2008 să pară o duminică după-amiază ploioasă.

  În prezent, este imposibil de prezis cât de departe se va răspândi virusul și cât de rău va fi. Nu există nicio modalitate de a ști cât timp vor fi puse în aplicare măsuri de carantină și de izolare sau chiar dacă vor fi necesare.
  Dar fii pregătit pentru orice, economic vorbind. Covid-19 este wild card-ul la care nu se aștepta nimeni.

                                                      SURSA - www.zerohedge.com

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Blog Archive

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail