Laptops

Datoriile Chinei se apropie de cel mai rău moment posibil

Economic collapse

  Consecințele economice ale coronavirusului se acumulează rapid Ruperea lanțurilor de aprovizionare, fabricile chineze închise, întreruperile iPhone și deficiențele masive de produse fabricate din China toate acestea contribuie la caderea economiei mondiale.     Aceste evoluții se vor agrava cu siguranță înainte de a se îmbunătăți.
  Impacturile economice vor fi devastatoare.   Pe măsură ce China planează și creșterea PIB în primul trimestru se apropie de zero, economia globală, inclusiv SUA, va fi, de asemenea, puternic perturbată. Poate multe produse low-cost, Made in China, vor dispare  de pe piata. 
  Sincer, economia globală a inceput o încetinire a ritmului sincronizat.  Coronavirusul poate marca momentul de cotitură. Dar s-ar fi ajuns in aceeasi situatie mai devreme sau mai târziu, cu sau fără amenințarea unei pandemii globale.
   Totuși, perspectiva unei mari ciume îi face pe oameni cu atât mai excitabili. Ideea unei pandemii globale   poate creea o recesiune și o piață de urs. Adăugați însă răspândirea rapidă a unui virus hiper contagios in intreaga lume, iar animalul uman este înclinat să se înnebunească la unison.
  Între timp, și în ciuda vânzării moderate de ieri, principalii indici ai pieței bursiere din SUA sunt aproape de maximele record. Așteptarea unei intervenții din ce în ce mai mari a Fed a împăcat investitorii. Dar asta nu este tot…
   Randamentul pe nota de trezorerie de 10 ani a scăzut până la 1,50 la sută; aproape de limita inferioară a ratei fondurilor federale, care este în prezent între 1,5 și 1,75%. Cu alte cuvinte, următoarea mișcare de politică a Fed a fost deja decisă de investitorii Trezoreriei. În mod similar, investitorii de aur, care au împins prețul aurului la peste 1.620 dolari pe uncie, au preîntâmpinat de asemenea Fed.
Dar ce se întâmplă cu adevărat? Mai mult, ar trebui să vă panicați?

Ar trebui să vă panicați, totuși?

 Răspunsul depinde, fără îndoială, de faptul că sunteți împrumutat sau creditor. Prin aceasta, anumite contexte sunt în ordine ...
  Presupunând că un acord financiar este încheiat cu bună credință, ambele părți vor beneficia. Creditorul, după ce a împrumutat bani unui debitor de încredere, poate conta pe plăți cupon stabile. În același timp, împrumutatul poate pune banii la o întreprindere plină de resurse; în mod ideal, ceva care produce o rentabilitate mai mare decât împrumutul.
  Cu toate acestea, atunci când împrumutatul nu respectă termenii acordului, lucrurile devin rapid urâte. Împrumutatul poate solicita ajutor în instanța . Creditorul poate intra în posesia garanției. Fiecare caz este diferit.
  Cu toate acestea, atunci când o economie este în creștere și împrumuturile sunt în general performante, împrumutul necorespunzător ocazional poate fi absorbit cu ușurință. Dar, cu cât durata de creștere a economiei se extinde, cu atât creditorii sunt mai mulțumiți. Datoriile se acumulează din ce în ce mai mult. În același timp, percepția asupra riscului scade.
  
  Vârf, sistemul financiar a devenit extrem de instabil. Orice eveniment declanșator va servi pentru a-l răsturna.
  Dacă ar trebui să alegem, de cele mai multe ori este de preferat să fim creditori. Dar nu in totdeauna. De exemplu, după o dezbinare masivă și largă a creditului, debitorii și creditorii sunt în egală măsură afectati ...

  Datoriile Chinei se apropie de cel mai rău moment posibil

  Boomurile și busturile alimentate de creditul ieftin sunt incredibil de distructive. Ba mai mult, acestea sunt agravate de eforturile băncii centrale de a elimina ciclul de afaceri. În loc să se rotunjească vârfurile și să se reducă fondurile, politica fiscală și monetară stimulativă are efectul nefavorabil al măririi acestora.
 Coincidență. Soarta. Noroc.  Destin. Karma. Sau doar o simplă șansă. Există ceva atât de ciudat, cât și de poetic despre geneza focarului de coronavirus din China ... și în acest moment precis în timp .
  Unul dintre exemplele mai nechibzuite de stimul distructiv din ultimul deceniu este cea a Chinei de a construi orase în masă. Acumularea creditului pentru stimularea construcției din China a avut efectul rău de a obliga țara să facă ceva extraordinar de incredibil. Pe scurt, au amestecat cantități masive de beton și l-au împrăștiat în peisaj.
  Mai exact, economia Chinei a utilizat 6,6 gigatoni de ciment între 2011 și 2014. Ce este un gigaton , de fapt, nu știm. Dar presupunem că este ceva greu . Pentru a pune acest aspect în perspectivă, SUA au utilizat 4,5 gigatoni de ciment în ultimii 100 de ani.
  În ultimul deceniu, China a împrumutat sume masive de bani pentru a finanța una dintre cele mai mari baloane de infrastructură din istorie. Au fost construite drumuri, poduri, aeroporturi și orașe fantomă întregi. Boomul a fost spectaculos. A fost, de asemenea, un dezastru epic în devenire. Pentru că datoria se returneza în cel mai rău moment posibil:
„Peste 2 trilioane de yuani (283 miliarde de dolari) de note guvernamentale locale se vor majora în 2020, conform datelor compilate de Bloomberg - un nivel record și cu 58% mai mult decât [2019]”.
  Intrebarea este - Cum vor plăti guvernele locale datoriile atunci când economia lor este blocată de coronavirus? 

                                                    SURSA - www. economicprism.com
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Blog Archive

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail