2
De ce trebuie să acționeze acum politicienii și populatia la nivel mondial ...
Cu tot ce se întâmplă cu Coronavirusul, s-ar putea să fie foarte greu să iei o decizie despre ce trebuie să faci astăzi. Ar trebui să aștepți mai multe informații? Faceți ceva astăzi? Ce?
Iată cateva lucruri care trebuie luate in considerare pentru a ne ajuta sa ne pregatim de ceea ce urmeaza -
- Câte cazuri de coronavirus vor exista în zona dvs.?
- Ce se va întâmpla când se vor materializa aceste cazuri?
- Ceea ce ar trebui să faci?
- Cand?
Ce se va intampla in urmatoarele luni:
- Coronavirusul vine.
- Vine cu o viteză exponențială: treptat și apoi brusc.
- Este o chestiune de zile. Poate o săptămână sau două.
- Când se va întâmpla, sistemul dumneavoastră de sănătate va fi copleșit.
- Concetățenii tăi vor fi tratați pe holuri.
- Personalul de sănătate epuizat se va descompune. Unii vor muri.
- Ei vor trebui să decidă care pacient primește oxigenul și care dintre ei moare.
- Singura modalitate de a preveni acest lucru este distanțarea socială astăzi. Nu mâine. Astăzi.
- Asta înseamnă să ții cât mai mulți oameni acasă, începând de acum.
Ca politician, lider de comunitate sau lider de afaceri, aveți puterea și responsabilitatea de a preveni acest lucru.
S-ar putea să aveți temeri astăzi: Ce se întâmplă dacă am reacționat excesiv? Oare oamenii vor râde de mine? Vor fi supărați pe mine? Voi arăta prost? Nu va fi mai bine să așteptați ca alții să facă pași mai întâi? Voi afecta prea mult economia?
Dar în 2–4 săptămâni, când întreaga lume va fi blocată, când cele câteva zile prețioase de distanțare socială pe care le-ai activat vor fi salvat vieți, oamenii nu te vor mai critica: îți vor mulțumi că ai luat o decizie corectă.
Deci coronavirusul este deja aici. Este ascuns și crește exponențial.
Ce se va întâmpla în țările noastre când va lovi? Este ușor de știut, pentru că avem deja mai multe locuri în care se întâmplă. Cele mai bune exemple sunt Hubei și Italia.
Țările care acționează rapid reduc numărul de decese cel puțin cu 10 ori.
Deci, ce trebuie să fie pregătită o țară?
Care va fi presiunea asupra sistemului
Aproximativ 20% din cazuri necesită spitalizare, 5% din cazuri necesită Unitatea de Terapie Intensivă (UCI), iar aproximativ 2,5% necesită ajutor foarte intens , cu elemente precum ventilatoare sau ECMO ( oxigenare extra-corporală ).
Problema este că articole precum ventilatoare și ECMO nu pot fi produse sau cumpărate cu ușurință. Cu câțiva ani în urmă, SUA aveau un număr total de 250 de mașini ECMO, de exemplu.
Deci, dacă aveți brusc 100.000 de persoane infectate, mulți dintre ei vor dori să meargă la testare. Aproximativ 20.000 vor necesita spitalizare, 5.000 vor avea nevoie de UCI și 1.000 vor avea nevoie de mașini pe care nu le avem suficient astăzi. Și asta doar cu 100.000 de cazuri.
Asta fără a ține cont de probleme precum măștile. O țară precum SUA are doar 1% din măștile de care are nevoie pentru a acoperi nevoile lucrătorilor săi din asistență medicală (12M N95, 30M chirurgicale vs. 3.5B necesare). Dacă apar multe cazuri deodată, vor exista măști doar 2 săptămâni .
Țări precum Japonia, Coreea de Sud, Hong Kong sau Singapore, precum și regiuni chineze din afara Hubei, au fost pregătite și li s-a acordat îngrijirea de care au nevoie pacienții.
Dar restul țărilor occidentale merg mai degrabă în direcția Hubei și Italia. Deci, ce se întâmplă acolo?
Cum arată un sistem de asistență medicală suprasolicitat
Poveștile întâmplate în Hubei și în cele din Italia încep să devină extrem de asemănătoare. Hubei a construit două spitale în zece zile, dar chiar și atunci, a fost complet copleșit.
Ambii s-au plâns că pacienții i-au inundat spitalele. Trebuiau îngrijiți oriunde: pe holuri, în săli de așteptare .
Asistenții medicali petrec ore întregi îngrijind pacienti, pentru că nu este destul personal medical . Drept urmare, acestia nu pot părăsi zonele infectate ore întregi. Când lucreaza, se deshidratează și se epuizează. Schimbările nu mai există. Oamenii sunt readusi din pensionare pentru a acoperi nevoile. Oamenii care nu au idee despre asistență medicală sunt instruiți peste noapte pentru a îndeplini roluri critice.
Francesca Mangiatordi , o asistentă italiană care s-a prăbușit în mijlocul războiului cu Coronavirusul
Adică până se îmbolnăvesc. Ceea ce se întâmplă foarte mult, pentru că sunt într-o expunere constantă la virus, fără suficient echipament de protecție. Când se va întâmpla acest lucru, trebuie să fie în carantină timp de 14 zile, timp în care nu vă pot ajuta. Cel mai bun scenariu, se pierd 2 săptămâni. Cel mai rău caz, sunt morți.
Cel mai rău este în UCI, când pacienții trebuie să partajeze ventilatoare sau ECMO-uri. Acestea sunt de fapt imposibil de împărtășit, așa că personalul medical trebuie să stabilească ce pacient îl va folosi. Asta înseamnă cu adevărat, care trăiește și care moare.
„După câteva zile, trebuie să alegem. [...] Nu toată lumea poate fi intubată. Noi decidem pe baza vârstei și a stării de sănătate. ” - Christian Salaroli, MD italian.
Ce ar trebui să faci?
Aceasta este o pandemie acum. Nu poate fi eliminat sau oprit. Dar ceea ce putem face este să-i reducem impactul.
Unele țări au fost exemplare în acest sens. Cel mai bun este Taiwanul, care este extrem de conectat cu China și încă are în prezent mai puțin de 50 de cazuri. Această lucrare recentă explică toate măsurile pe care le-au luat mai devreme, care s-au axat pe retenție.
Au reușit să opreasca pandemia, dar majoritatea țărilor nu aveau această expertiză și nu au reușit. Acum, ei joacă un alt joc: atenuarea. Ei trebuie să facă acest virus cât mai neofensiv.
Dacă reducem infecțiile pe cât posibil, sistemul nostru de asistență medicală va putea soluționa mult mai bine cazurile, reducând rata mortalității.
Cu cât amânăm mai multe cazuri, cu atât sistemul de asistență medicală poate funcționa mai bine, cu atât rata de mortalitate este mai mică .
SURSA - www.zerohedge.com
Trimiteți un comentariu