Laptops

China ascunde adevăratul număr de decese

China contagion

  Acesta este modul în care China ascunde adevăratul număr de decese cu coronavirus

... lumea are un flashback neplăcut față de 2003, când săptămâni întregi Beijingul a mințit și a ascuns întreaga epidemie SARS pentru a evita riscul unei panici sociale. Pentru a fi sigur, de această dată China a făcut tot posibilul să se prefacă că a învățat din trecut și este atât de transparentă, chiar și președintele Xi Jinping a avertizat  că țara se confruntă cu o „situație gravă” și că oprirea răspândirii virusului mortal va fi accelerata  după organizarea unei ședințe speciale a guvernului în sărbătoarea publică a Anului Nou Lunar.
  După ce a rămas în tăcere în mare parte în public despre focarul de la apariția pentru prima dată în centrul Chinei luna trecută, Xi sâmbătă a convocat o ședință specială a Comitetului permanent din șapte membri Politburo, solicitând un răspuns mai centralizat la epidemie și afirmând responsabilitatea personală în abordarea crizei.
 "Când izbucnește o epidemie, se emite o comandă. 
  Este responsabilitatea noastră să o prevenim și să o controlăm", a spus Xi, potrivit Agenției de știri Xinhua de stat. El a cerut ca noul comitet la nivel înalt să „abordeze preocupările din interiorul și din afara țării”, făcând referire indirectă la îngrijorarea globală în ceea ce privește epidemia, pe care domnul Xi a descris-o ca fiind „o situație gravă” .

  Acest lucru rămâne de văzut: așa cum s-a raportat mai devreme , în China - care a pus peste 56 de milioane de oameni în carantină  - coronavirusul a ucis cel puțin 41 de persoane și a infectat peste 1.400 în China. În mod evident, un cercetător din Marea Britanie a prezis că Coronavirusul va infecta peste 250.000 de oameni în China în mai puțin de două săptămâni, ceea ce a stârnit o teamă reînnoită că China va încerca din nou să reprezinte o problema  gravă a bolilor până când nu este prea târziu.

   Problema este că, chiar și în condițiile în care China se preface că este atât de dreaptă în ceea ce privește amploarea epidemiei - dacă numai pentru a evita panica și haosul asupra acuzațiilor, aceasta ascunde din nou impactul complet al bolii - face exact asta și acum știm exact cum face asta : în loc să pună coronavirusul ca cauză a morții pentru un număr necunoscut de victime din Wuhan, medicii și spitalele din China doar atribuie moartea „pneumoniei virale” , caz închis.

 Un antrenor în vârstă de 53 de ani a murit miercuri, după ce s-a dus la un spital din Wuhan cu puțin mai mult de o săptămână mai devreme, a spus nepoata sa. Familia sa se aștepta ca certificatul de deces să reflecte coronavirusul mortal, deoarece pe măsură ce starea lui s-a deteriorat, medicii i-au spus familiei că suferă de un virus tratabil în plămâni.
  În schimb, a înregistrat „pneumonie severă” ca fiind cauza morții, a spus ea. Rudele altor două persoane care au murit în spitalele separate din Wuhan în această săptămână au descris, de asemenea, situații similare, spunând că cauzele morții au fost date drept „pneumonie virală”.

  De ce spitalul a făcut asta? Pentru că așa cum au spus rudele celor trei morți acum, decedatul nu a fost inclus în numărul oficial al Chinei cu 41 de decese atribuite coronavirusului .
  Și astfel China suprimă întreaga abilitate a letalității nCoV și menține rata de mortalitate a coronavirusului în mod artificial scăzut: „Există, probabil,  mai multe cazuri în Wuhan decât s-a confirmat oficial”, a spus Neil Ferguson. College London, care a adus prognoza lui Jonathan Read , și a estimat că 4.000 de persoane ar fi fost infectate în Wuhan. „În mod clar, spitalele sunt copleșite.”

                                                                     SURSA - www.zerohedge.com
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Blog Archive

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail