Laptops

Secretul radioactiv al industriei petroliere

petrol radioactiv
„Toți lucrătorii din domeniul petrolier sunt lucrători intr-un mediu cu radiații.”


      Acest citat provine dintr-o  anchetă  de succes  realizată de Justin Nobel în  Rolling Stone , care a petrecut mai mult de un an și jumătate cercetând și raportând radioactivitatea în deșeurile de fractare.


  Când un puț este găurit, produce o tonă de saramură, o substanță sărată care iese din pământ. Sondele de șist pot produce de zece ori mai multă saramură decât petrolul și gazele. În timp ce hidrocarburile se dovedesc a fi utile, saramura trebuie să fie transportată undeva pentru eliminare. Adesea este reinjectat în puțurile de eliminare sau, în unele cazuri, este trimis la stațiile de epurare.
  Problema este că saramura poate fi radioactivă. După cum scrie Nobel în Rolling Stone, saramura radioactivă poate crește dramatic riscul de cancer pentru persoanele care vin în contact cu acesta. Lucrătorii care gestionează deșeurile se supun celui mai mare  pericol. Există însă și multe altele. Saramura este folosită pentru degivrarea drumurilor, astfel că municipalitățile răspândesc în esență radioactivitatea pe toate drumurile din diferite părți ale țării.
  Echipamentele vechi ale câmpului petrolier sunt, de asemenea, reutilizate. Rolling Stone a vorbit cu un inspector din Louisiana care a văzut un copil așezat pe un gard care era atât de radioactiv încât cineva ar putea primi o doză de radiații de un an într-o singură oră.
  Industria petrolului și a gazului respinge riscul de radioactivitate în saramură, care apare în mod natural.  Cu toate acestea, unii dintre experții cu care intervievat Nobel susțin altfel.
 În primul rând, ideea că doar pentru că ceva există în mod natural în lume o face cumva benignă, este ciudată.
„Arsenicul este complet natural, dar probabil că nu m-ai lăsa să pun arsenic în prânzul tău de la școală”, a spus un Rollist Stone un om de știință nucleară.


„Muncitorii vor fi canarii” , a declarat pentru Rolling Stone Raina Rippel, din cadrul Proiectului de Sănătate a Mediului din sud-vestul Pennsylvania.
„Problema radioactivității nu este un lucru pe care l-am despachetat în mod adecvat. Liderii noștri aleși și oficialii din domeniul sănătății publice nu au cunoștințe pentru a ne transmite că suntem în siguranță. ”
    Aceasta nu este doar o poveste de mediu sau o poveste de sănătate publică, este și una financiară.
     Acesta este un aspect întreg al industriei de petrol și gaze, care este în mare parte nereglementat, sub raportat și în mare parte necunoscut pentru public. Și totuși s-ar putea transforma într-o răspundere masivă pentru industrie, dacă guvernul local, de stat sau federal ar decide vreodată să se ia masuri în acest sens.
  Industria ar avea un impact direct dacă ar  trebui  să plătească pentru remediere, sau chiar dacă s-ar înăspri standardele privind eliminarea saramurii toxice. 
   Luarea în considerare a stării de sănătate publică provocată de radiații nu pare un lucru pe care cineva îl dorește să-l asume în acest moment.

                                                        SURSA -www.zerohedge.com
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Blog Archive

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail