2
Turmele de lăcuste de deșert au devastat culturile din Africa de Est, au lovit Orientul Mijlociu și s-au mutat în Asia de Sud.
Se reproduc rapid datorită schimbărilor în modelele climatice globale care au adus cicloni majori și ploi abundente și se hrănesc cu culturi de hrană umană pe continente.
Până în prezent, India a reușit să împiedice un roi de proporții biblice să se răspândească în Bangladesh, Birmania și apoi China - unde coronavirusul a paralizat deja o mare parte din activitatea țării. Dar nu este clar cât timp va dura pana vor ajunge lacustele in China.
Africa de Est a fost cea mai grea lovită de aceste insecte, câmpurile din Tanzania, Kenya, Uganda, Sudanul de Sud, Etiopia, Eritrea și Somalia au făcut ravagii , un roi de 360 de miliarde de lăcuste.
Roiurile pot fi de dimensiuni uriase, iar unul dintre cele mai mari - situat în Kenya - acoperă aproximativ 37 de mile pe 25 de mile. Este atât de dens încât transformă lumina zilei în întuneric pentru oricine este prins înăuntru.
Deocamdată, muntii Himalaya acționează ca o barieră naturală pentru China, izolându-și granița de sud-vest de flagelul care se află în Pakistan.
Însă lăcustele ar putea intra în sud-estul Asiei, care trece prin Bangladesh și până în Birmania, aterizând în provincia Yunnan din China, lovind o țară care este deja blocată din cauza răspândirii rapide a coronavirusului.
Pe măsură ce temerile se ridică, presa mondială a oferit publicului o consolă ludică, afirmând că lăcustele de deșert sunt „mâncate de rațe, prăjite pentru mâncare” și „nu reprezintă o amenințare pentru China”.
Și brațul internațional al CCTV administrat de stat a lansat chiar și un video bizar cu „trupe de rațe” care sunt duse la frontieră. Dar specia de lăcustă care se află la granita țării emite fenilacetonitril, o secreție mirositoare, care este menită să descurajeze prădătorii. De obicei, păsările nu le caută ca sursă de hrană.
SURSA - www.theextinctionprotocol.wordpress.com
Trimiteți un comentariu