Laptops

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

Sars-Covid-19

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților. 
Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul acestei săptămâni că pandemia COVID-19 ar putea să se  apropie de sfârșit, întrucât el a menționat  curba Chinei pentru a-și susține ipoteza. 
   Alți experți au spus că nu există un obiectiv clar, iar criza de virus ar putea fi de luni întregi sau chiar de ani. 
Deci, întrebarea este:  Pe cine ar trebui să credem ?!
  Un pas pozitiv în încetinirea răspândirii este închiderea economiei globale. Măsuri stricte de distanțare socială, carantine în masă și interdicții de călătorie din întreaga lume, aceste actiuni  au  aplatizat curba în China , cu decelerarea cazurilor și a deceselor în Italia, Iran și Coreea de Sud. 
 Apoi, restul Europei, cu Spania, Germania, Franța și Marea Britanie, se confruntă cu  toate cazurile accelerate care probabil se vor agrava în săptămânile următoare. 
  Și, veștile proaste: atât SUA, cât și India sunt chiar la începutul curbei, iar lucrurile se vor deteriora în săptămânile următoare înainte de a se îmbunătăți.

   Deci, în mod clar, pandemia va bloca intreaga economie în următoarele câteva luni. Premierul Boris Johnson consideră că Marea Britanie, care se află în prima parte a fazei de accelerare, ar putea observa apariția maximului focarului în următoarele 12 săptămâni.
  Este clar că strategia actuală de închidere a unor părți mari ale societății nu este sustenabilă pe termen lung. Prejudiciul social și economic ar fi catastrofal.
 Ceea ce țările au nevoie este o „strategie de ieșire” - un mod de a ridica restricțiile și de a reveni la normal.
Dar coronavirusul nu va dispărea.
Dacă ridicați restricțiile care rețin virusul, inevitabil cazurile vor crește. 

  Mark Woolhouse, profesor de epidemiologie de boli infecțioase la Universitatea din Edinburgh, a declarat că nu există o „strategie de ieșire” clară pentru modul în care țările pot  eradica COVID-19. 
"Nu este doar Marea Britanie, nici o țară nu are o strategie de ieșire", a  spus Woolhouse. 
  Pentru eradicarea completă a virusului cu răspândire rapidă dintr-o țară, trebuie să existe un vaccin , iar acesta este la o distanță de 12-18 luni, acest lucru sugerează că blocajele ar putea deveni normale  în acest an și poate si in urmatorul an. 
„Așteptarea unui vaccin nu trebuie onorată cu numele„ strategie ”, aceasta nu este o strategie”, a adăugat el.

     Prof Neil Ferguson de la Imperial College London a spus că ar putea dura câțiva ani ca oamenii din Marea Britanie să-și creeze o imunitate naturală împotriva virusului.

     

                                          SURSA - www.zerohedge.com
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articolul Zilei

Sars-Covid-19 „Nicio țară nu are o strategie de ieșire”

  Durata pandemiei este diferită în rândul experților.  Michael Levitt, laureat Nobel și biofizician Stanford, a spus la începutul ac...

Smartwatch

Labels

Recent Posts

Urmați-ne prin e-mail